pondělí 26. prosince 2011

Ježíšek v Kanadě

Chlapec malý, kudrnatý, si nás našel i tady :)
Přesto, že mi přátelé a kamarádi přáli ať si užiju kanadské Vánoce, zůstaly jsme věrné našim tradicím. Žádný Kanaďan nás ke stolu bohužel nepozval :), tak byla rybička a bramborový salát. Vše dle místních možností. To znamená, že místo kapra byl losos a v bramborovém salátu byla, kromě brambor, pouze mrkev, cibule a okurky (víc jsme v obchodě nenašly – hlavně, že tam mají ředkvičky (v zimě) a asijský výpěstky, ale celer nebo petržel, to ne) Na nálev jsme použily lák z těch okurek :) A připily jsme si mexickým pivem Corona (Romča dostala jako dárek od kolegy z práce balení šesti skleniček). I když to nebylo jako doma, tak nám to musím opět pochválit. Salátu bylo sice jak pro pětičlennou rodinu, jedla jsem ho ještě v pondělí k obědu, ale byl dobrý. Zaležený ještě lepší.
Naše sváteční tabule (pod tou čepicí byl schovaný můj dárek)
No, a ten chlapec kudrnatý, který měl na dáreček limit pět dolarů, mi přinesl časopis o kanadském bydlení. Pro inspiraci do domečku :)
K mému překvapení jsme dostávali i dárečky v práci. Byly tam zabalené pod stromečkem a  každý si mohl jeden vybrat, ale rozbalit až doma. Nevím proč, ale mě možnost vybrat si nedali a před odchodem z kanceláře mi zástupkyně šéfové prostě jeden balíček předala. Vím, že se darovanému koni na zuby hledět nemá, ale asijské prostírání a drbátko si domů asi fakt nepovezu :))

Žádné komentáře:

Okomentovat