pondělí 19. prosince 2011

Vánoční veselení pokračuje


Po vánočním večírku našeho oddělení přišel na řadu celohotelový, pro všechny zaměstnance, včetně jednoho hosta. Takže jsme se zůčastnily obě dvě :)
Začátek byl v šest, dorazily jsme kolem sedmé a bylo to tak akorát, protože zanedlouho po našem druhém kole kolem bufetu (čili nášupu) začali celou parádu uklízet. Stihly jsme to za pět minut dvanáct :)
Sedly jsme si k evropskému stolu – polsko-rumunsko-ukrajinskému. Kolega Sergej mi říkal už před tím v práci, že nám budou držet dvě místa. Od něj sem se také dozvěděla, že jsme měly při vstupu dostat lístek na alkoholický nápoj a slosovatelný do tomboly. Ani o jedno ani o druhé jsme nechtěly přijít, tak jsem vyhledala zodpovědnou osobu. A ještě, že jsem to udělala. Protože, když přišla na řadu tombola, při losování dárkového certifikátu na výlet do Whistleru vyhlásili moje číslo :) No, věřili byste tomu? Mě se ani nechtělo. Ale je to doma :)  Teď už jen naplánovat termín.
A pojede se na výlet
Po uklizení bufetu a skončení losování celý sál pěkně prořídnul. Myslím, že je jasné, kvůli čemu hlavně všichni přišli :) Taneční parket byl taky víc prázdný než plný (no není ani divu, tento výběr hudby zdál se mi poněkud nešťastný), tak jsme to někdy kolem desáte zabalily.  Domů jsme šly pěšky doufajíc, že nášup slehne :)

Aby atmosféra byla dokonalá, pustily jsme se ještě do pečení vanilkových rohlíčků. Žádný zdejší produkt totiž naše cukroví nenahradí.  Vzhledem k tomu, že jsme musely využít místní ingredience a nemohly využít váhu, protože domácí žádnou nemají, a i přes to, že se v průměru každý třetí rohlíček rozpadl vejpůl, musíme si celé dílo pochválit. První úplně samostatné rohlíčky (tím myslím bez asistence zasloužilých matek pekařek) jsou výborné - vypadají jako rohlíčky, voní jako rohlíčky a co hlavně, chutnají jako rohlíčky. Další zkouška zručnosti bude bramborový salát :) Ale ani tady o našem umu nepochybuji.
No, nejsou k nakousnutí? :)

Přeji všem mým pravidelným čtenářům krásné Vánoce a Zachraňte Ježíška! 
(to je název petice za záchranu českých Vánoc – zapomeňte na Santu Clause!)

Žádné komentáře:

Okomentovat