pondělí 16. května 2011

A další hon začíná, tentokrát na zaměstnání

V sobotu jsme začaly s intenzivnějším hledáním práce. Vzaly jsme si vytisknuté životopisy do tašky a vyrazily po okolí. Na to, že byla sobota, tak jsme jich rozdaly asi sedm, např. v supermarketu, hotelu nebo kinokomplexu. Byli k nám všichni vstřícní, dali nám vyplnit dotazník nebo si zrovna vzali životopis, a že ho předají nadřízenému. Tak uvidíme, jestli z toho něco bude. V pondělí začneme nanovo.
K naší smůle celý víkend pršelo a ještě foukalo, takže při tom obcházení jsme pěkně promokly, deštník ve větru je na nic :) Zase bylo jasné kdo je domorodec a kdo návštěvník. Počet jiných deštníků, než těch našich, by se dal spočítat na prstech jedné ruky. A navíc zase trička a holý hohy, při deseti stupních! Prostě nechápačka :)
V neděli se nic nedělá, tak jsme si ji i my nechali na odpočinek. No, jak se to vlastně vezme. Rozhodly jsme se vyrazit za kulturou a navštívily Baťovo muzeum bot. A ono to chození v deštivém počasí, cestování metrem, kde měli ještě navíc jednu stanici uzavřenou, takže jsme to musely trochu objíždět a nakonec pomalé procházení po muzeu nás stejně unavilo :)
Baťovo muzeum

K té kolizi v metru musím teda říct, že to mají hoši kanadský zmáknutý dobře, rozhodně líp než ti naši. Všude zřízenci s cedulema, kam daný vlak jede. Mají totiž trasy asi navzájem propojený, protože na jedné koleji jely vlaky asi třemi směry. Ve vlaku neustále opakovali co se děje a co mají lidi dělat. Tak pěkně to říkali, že jsem jim rozuměla i já :), takže jsme nikde nazabloudily. Za těch pár dnů se už v metru docela obstojně orientujeme.
Na cestě zpátky jsme nakoupily, teda snažily se nakoupit. Není to úplně jednoduchý, jednak se zorientovat v obchodě, pak v sortimentu a nakonec ve velikostech. Například sehnat nějakou menší sůl než dvoukilovou byl fakt mazec :)  Ale nakonec i to se podařilo a večer nám tu voněla bramboračka :)

Žádné komentáře:

Okomentovat