pondělí 23. května 2011

První svátek Torontský


Tak máme za sebou druhý víkend v Torontu, a hned prodloužený :) V pondělí domorodci slavili Victoria`s day – svátek královny Viktorie. Kdybychom pracovaly, tak by to bylo super, byl by den volna. Ale protože jsme stále ve fázi hledání, trochu nás to zdrželo. Všude bylo zavřeno, i některé supermarkety a různé občerstvovny. Volno tady teda dodržují fest, to se musí nechat. Tak jsme ho dodržely i my a využily k poznávání města.
V sobotu jsme vyrazily občíhnout panské sídlo Casa Loma, připomínající středověký hrad. V celku honosná stavba :) Ta druhá, ke které jsme ještě dojely, byla úplným protikladem – malá, chudá, ale taky pěkná. Byl to The Little House – nejmenší dům na světě, z roku 1912. Stal se velmi oblíbeným, má své fanoušky i webové stránky. Domeček má rozlohu 29 m2, je pouhých 210 cm široký a 14 m dlouhý. Je plně obyvatelný, s koupelnou, ložnicí a dokonce i sklepem.
The Little House
V neděli jsme dojely do centra, tzv. Downtown. Nedalo nám to a rozdávaly jsme ještě pár životopisů. Poté, co nám jedna provozní v restauraci řekla, že neděle není nejlepší den na hledání, jsme to zabalily a vrhly se užívat města. Ráno jsme si koupily lítačku na celý den a abychom ji plně využily, sedly jsme do tramvaje a jely na západ, až skoro na konečnou. Původně jsme měly v plánu dojet na pobřeží jezera Ontario. Když ale ani po skoro půl hodině jízdy nikde žádná voda nebyla, znejistěly jsme, zda jedeme vůbec dobře. Tak jsme to obrátily a jely na druhou konečnou, západní :) A tentokrát jsme měly úspěch. Voda tam byla. Dokonce i pláž, jen to počasí jaksi koupání nepřálo. Nedá se nic dělat. Ladné naše nožky smočíme až v létě. Doma, s pomocí mistra Googla, jsme zjistily, že jsme jely dobře.
V pondělí jsme tedy vyrazily do centra znovu, odhodlané najít vodu i na straně západní. V  Humber Bay Parku jsme ji našly, a taky kačenky, labutě a racky. Pak jsme se cestou zpět zastavily ještě v High Parku a tam zase měli takovou mini exotickou zoo. Byl tam bizon, yak, lama nebo emu. Když jsme vylezly z metra už skoro doma, tak jsme na vodu narazily ještě jednou, zastihla nás pěkná bouřka. Tak ještě sníh a už to máme asi všechno :)

Žádné komentáře:

Okomentovat