čtvrtek 26. května 2011

A dny plynou


Tak nám ty dny tady pěkně utíkají. Druhý týden máme za sebou a spoustu jich ještě před sebou. V hledání práce jsou malé pokroky, ale nic zásadního. V úterý jsem se byla ptát v jednom steak grillu. Vypadalo to celkem nadějně. Provozní, sympaťák, se mě zeptal jestli umím s nožem, tak samozřejmě ... s nožem umím, s nožem v rukách jsem se narodila :) a pak se mě zeptal, jestli můžu hned, tak samozřejmě ... můžu hned a tady (to je z reklamy, kdyby někdo nevěděl :) ) No tak mě zavedl do kuchyně a ukázal objednávku na salát, a jestli to dovedu přečíst, tak samozřejmě ... číst umím. A po tom všem mi řekl, že tam má nějaké dvě uchazečky v zaškolovacím procesu, a když z nich nic nebude, tak že mi zavolá. .... nezavolal :( Ale pěl chválu na český hokej a hlavně Dominika Haška. Tak aspoň něco :)
Dneska se mi naskytla jednorázová uklízecí akce, v bytě jedné postarší paní. Jestli z toho kápne kačka, s čímž samozřejmě počítám, tak to bude mých prvně vydělaných 36 dolarů :) První dolar si schovám, druhý propiju :)
Zatím jsem nic nevydělala (dokud těch 36 dolarů nebudu mít v ruce, tak jako by nebyly), ale už vím za co utratím. Objevily jsme, že budou mít v červenci v Torontu koncert U2. Tak to si nemůžeme nechat ujít, to příznivci jistě uznají :)
A jeden další postřeh nakonec. Místní metro. Řidiči nesedí v přední části vagonu jako u nás, ale na boku, a to ještě ne v prvním vagonu, ale až klidně ve třetím. První vagon je úplně stejný jako ty ostatní, má průchozí dveře. To znamená, že je přes ně vidět ven, do tunelu. Vždycky mě zajímalo, jak to vypadá z pohledu řidiče. Tak už to vím :)

Žádné komentáře:

Okomentovat