neděle 12. června 2011

A máme tu další výročí


Tentokrát už delší, měsíční :) Jo jo, letí to. V pátek uběhl měsíc našeho zaoceánského výletu.
V pondělí jsme si vyřídily bankovní účet. Což teda ku podivu nebylo ani tak těžký. Přišly jsme do banky, všichni se na nás usmívali a omlouvali se, že jsme museli čekat (nebyly to snad ani tři minuty). Pak se nás ujala slečna, milá, vlídná, naťukala si do „kompjútru“ naše iniciály, donesla nám platební karty, hned nám je zprovoznila, PIN jsme si zvolily samy, ještě nám k tomu dala čtyři šeky a rozloučila se s náma. Všehovšudy to zabralo asi dvacet minut. Nádhera. A ještě ten večer jsem si tam převedla těch prvních 36 dolarů za úklid a příští týden tam snad přistane už i nějaký ten dolar za salátění :) Jsem zvědavá jak se poperu s šekem, v životě jsem s tím neměla tu čest, tak snad z toho ty prachy nějak dostanu :)
Ve čtvrtek jsme vyrazily do zábavního parku Canada`s Wonderland, taková větší Matějská :) Byla to tam samá divočina – zákruty, votočky, přetočky, hlavy dole, nohy nahoře. No, zbaběle jsem nevyzkoušela ani jednu aktrakci :) Ale věřím, že jejich čas ještě přijde. V rámci vstupenky máme totiž druhý vstup zdarma, tak se tam vrátíme v létě. To budou mít otevřené i vodní atrakce. To už určitě vyzkouším :) 
V létě mě tu uvidí zase

Na závěr další postřeh, tentokrát s převodem peněz. Používají tady takový systém, že jim stačí znát pouze e-mailovou adresu příjemce a toť vše, žádný číslo účtu. Pošlou e-mail s odkazem, přes který si už příjemce sám navolí, do které banky chce peníze uložit a pak už jenom zadá svoje přihlašovací údaje a potvrdí. Nidky jsem o takovém systému předtím neslyšela, ale dozvěděla jsem se, že někteří v ČR takový podobný systém už taky používají (pokud si tohle čtou, tak jistě ví kteří :)  ).

1 komentář: