středa 22. června 2011

Pár střípků z pracovního procesu


V práci už je to podstatně lepší. Už jsem celkem pochopila systém a i v jídlech už se líp vyznám. No, bodejď by ne, když si každé ráno po cestě do práce čtu Menu :) Opakování matka moudrosti :) Jen ještě ty jejich povely někdy nevychytávám :) Včera mě například poslal šéfik pro něco do skladu, který je v podzemních garážích. Chtěl jakýsi „chick peas“, což jsem se absolutně nechytala. Než aby mi to složitě vysvětloval, přešel raději na obrázkovou techniku a ukázal mi na plechovku s olivama, že takhle ta plechovka taky vypadá, akorát jsou na ní žluté kuličky. To už jsem samozřejmě pochopila a vzápětí i ve skladu našla. Přišlo mi to jako kukuřice, ale doma jsem si vygooglila, že je to nejspíš cizrna. Tak jsem zase o jedno slovíčko chytřejší.
V pátek jsem konečně dostala zaplacený. Konečně proto, protože výplatní den byl už v úterý. Když jsem se v úterý ptala, tak mi řekli, že pro pracanty z kuchyně budou šeky nachystané až ve středu. Ve středu jsem se ptala znova a prý tam pro mě žádný nemají. Když jsme pátrali proč, tak se zjistilo, že Enzo, kterému jsem dávala vyplněný formulář, ho vyhodil nebo někam zašantročil, protože někdy později, když se na ten papír díval, došel k závěru, že nějaká Dagmar mu nic neříká, že neví, že by u nich nějaká pracovala. No jo, holt nemám žádný světový jméno ani profláknutý ksicht :) Ujišťoval mě, že ve čtvrtek tam ten šek určitě bude. Kupodivu nebyl. Byl totiž v druhé restauraci na jiné adrese. Takže jsem se dočkala až v pátek. A to mi ještě v bance řekli, že peníze budou na účtě k použití až za pět pracovních dnů, jestli jsem to teda dobře pochopila. No, prostě se těm doláčům ke mě nějak nechce :)
V sobotu ráno, jak jsem přišla do práce, jsem byla hned svědkem vyhazovu kolegy Gerryho. Šéfik mi pak říkal, že mu dal několikrát napomenutí, protože mu chtěl dát ještě šanci, ale prý to nebylo nic platné. Navíc za tři pozdní přichody se taky letí. Tak jsem nenápadně naznačila, že už mám dva, takže ještě jeden a můžu si taky balit fidlátka. Načež mě začal ujišťovat, že se nemusím obávat, že jsem pracant, že to bylo nedorozumění a že mám nula pozdních příchodů :) K tomu ještě dodal, že se zlepšuju. Z toho jsem usoudila, že u něho mám dobré oko :)
V pondělí jsem byla vypomáhat na večerní směnu ve druhé pobočce. Jak jsem zjistila až na místě, měli tam nějaký večírek asi o sto lidech a potřebovali umývat nádobí. Tolik talířů, příborů a všeho ostatního jsem už dlouho neviděla. Měla jsem tam být někdy do jedenácti večer a nakonec jsem skončila v jednu, s pocitem, že se mi o nádobí bude ještě i zdát a budu umývat celou noc. Naštěstí ne, nebo si to aspoň nepamatuju :) Další překvapení  bylo v metru. Šla jsem si v klídku s tím, že metro jezdí až do dvou v noci. Na peroně mi ale jeden pán řekl, sám od sebe :), že na sever, kam jsem potřebovala jet já, už žádný nejede a že musím na autobus. Ach jo, ty jejich jízdní řády jsou pro mě španělská vesnice :)

Žádné komentáře:

Okomentovat