sobota 4. června 2011

Sžívání s novou adresou


Na naší nové adrese je celkem rušno. Není divu, když tu s námi bydlí dalších minimálně deset lidí :) Nevíme to úplně přesně, protože jsme se zatím se všemi nepotkaly. Ale máme tu určitě Asiaty, ti se nedají přehlédnout, a zbytek budou zřejmě Francouzi. Se dvěma, holkou a klukem, jsme se už seznámily, a pak jsou tu tři černošky. Mám dojem, že jsem je zaslechla mluvit taky francouzsky, tak budou zřejmě taky odtud. Většina jsou studenti, pár z nich jsou už pracující.
Hnedle úvodní noc jsme měly nečekaného nočního návštěvníka. Asi ve dvě hodiny v noci, nebo možná později, nás probudilo jakési škrabání. Napřed jsme myslely, že máme v pokoji myš nebo něco. Tak jsme seděly na posteli a napjatě poslouchaly. Ani jedné se nám nechtělo slízat :) Nakonec jsme zjistily, že to jde z venku z popelnic. Z okna jsme ve tmě viděly jenom nějakou siluetu zvířete. Naznaly jsme, že to bude zřejmě některá z těch jejich dotěrných velkých veverek. Včera jsme ale viděly našeho nočního návštěvníka znovu, tentokrát už za většího světla. A byl to mýval :) Snažil se opět dostat do popelnice a vůbec se nás nebál, když jsme vylezly ven. Už je asi zvyklý  :) 

Taky nás přišla zkasírovat naše paní bytná Whitney. Chtěla po nás ještě navíc od každé pět dolarů na nákup společných základních potravin, jako sůl, cukr, rýže apod. Tak jsme jí navrhly „obchod“ :) Když nám to odpustí, tak jí to tady budeme uklízet, spolubydlící nejsou zrovna pořádkumilovní :) Já jsem k tomu přidala ještě sečení  trávy. A Whitney souhlasila. Ale prý to nebude za těch pět dolarů, ty od nás chtít bude, ale že budeme dělat jakoby pro ni, a že nám za to dá sto dolarů. To není špatný obchod :) Nejsme si akorát jisté, jestli každé, nebo oběma dohromady :) Ale to je fuk, dobrý každý dolar :) Vypadá to, že jsme paní domácí padly do oka. 
Jo, a jinak český montér Václav se v nás nezapře ani v Kanadě :) Nejenže jsme daly dohromady stůl, který se rozpadl, když jsme si upravovaly pokoj, ale dneska jsme i namazaly vrzající dveře od pokoje. Chtělo by to teda namazat všechny, vržou jedna báseň :) Ještě bych potřebovala vyspravit svou židlu, je celá rozklížená, ale to by chtělo už šroubovák, který bohužel nemám, ale třeba na nějaký narazím :)

Žádné komentáře:

Okomentovat