úterý 19. července 2011

Torontské vedro


V informacích o Torontu se píše, že zde bývá v létě až čtyřicet stupňů plus a v zimě až čtyřicet stupňů mínus, takže docela velký rozdíl. Nechtěla jsem tomu moc věřit, ale zdá se, že nekecali. Teplota se nám postupně zvyšuje, nejprve na třicet, teď na třicet čtyři a na čtvrtek předpovídají třicet osm. V našem původním pokoji, kam jsme se už zase vrátily po předchozí akci „škatule, škatule, hejbejte se“ naší paní domácí, je pěkná saunička. Přesto, že je v domě klimatizace. Z nějakého nám utajeného důvodu však nefunguje. Už jsme na to paní domácí upozorňovaly dvakrát, ale jaksi stále nic. Jooo, to když nás potřebovala vystěhovat, to tady byla pečená vařená :) Ale zase na ni nijak moc nadávat nemůžeme. Onehdy, při té stěhovací akci, za mnou přišla, že by se mnou chtěla mluvit. Trochu jsem se děsila, o co asi může jít. A pak mi vyložila svoji myšlenku, že by z jednoho pokoje chtěla udělat takový jako hostel – bed and breakfast a co prý na to říkám :) Bych nikdy nečekala, že se mnou bude někdo v Kanadě řešit podnikatelský záměr :) Ale důvod byl prostý, chtěla vědět, jestli bychom jí s tm pomohly. Zůstat tady dýl, tak s naší domácí rozjedeme business :) Máme ale jiný plán - na ty zimní mínusové čtyřicítky tady rozhodně čekat nebudeme :)
Byly jsme opět v kině – na Horrible Bosses. Musím říct, že zatím nejlepší film, který  jsme tady zhlédly. Nebo možná bych spíš měla napsat, že zatím nejlepší pohybující se obrázky :) S mluveným slovem mám stále potíže:)
V práci dobrý. Zjistila jsem, že můj šéfik není šikmoočko, jak jsem si myslela, ale Filipínec :) O víkendu jsem roztloukala vajíčka (nepoužívají styl naťuknout o hranu, ale mrsknou s ním o stůl, a je to) a v jednom byly dva malé žloudky, taková dvojčátka a v dalším se cosi táhlo, vypadalo to jako zárodek kuřátka. Tohle se mi nestalo za celou dobu mé pekařské kariéry v pekárně Mája :)  Ten zárodek byl teda ale tak trochu na po.... zvracení.

Žádné komentáře:

Okomentovat