pátek 20. května 2011

Jaro v Torontu a další dny za námi


Včera konečně přestalo, asi po pěti dnech, pršet. Začalo svítit sluníčko a my můžeme plně vychutnávat místní jaro. Je tu asi později, protože teprve kvetou tulipány, pampelišky a šeříky. Po dešti je všechno čisté, svěží, obloha modrá, zelená je ještě víc zelená, v kapkách se odráží sluneční svit a ptáčci štěbetají. Je to paráda, samozřejmě jako každé jaro, i u nás, nejlépe ve Svitávce :)
 
Včera jsme vyrazily do centra a zase roznesly pár životopisů. Kolem poledne nám došly, ale nenašly jsme, kde je okopírovat, tak jsme si udělaly odpočinkové odpoledne. Poobědvaly jsme v parku z našich krabiček a zase si trochu prošly město. Večer jsme si pustily film Králova řeč v originále, pro zdokonalování. Bohužel to mělo úplně jiný účinek, za chvilku jsem vytuhla :) Tak snad příště.
Dnes jsme opět vyrazily do centra. Tentokrát jsme si vzaly na mušku hotely. Po dlouhém dni, to chození je fakt dřina :), jsme si ohřály večeři, kterou jsme sebou tahaly celý den, protože ji ráno rozdávaly u metra – rýže s omáčkou Uncle Ben`s :) A teď sedíme venku, grilující sousedi nám voní pod nos, a sepisujeme blogy.
Musím říct, že zde nemají velké jenom ovoce a zeleninu, s heslem eat big – save more, nebo balení všeho možného, ale narazily jsme i na velké zvířectvo. Dnes to byly veverky. Běhají si tady po parcích jako by se nemetlo. Napřed nám to přišlo roztomilé, úplně jsme se rozplývaly, když jsme viděly první veverku, ale dneska, když jsme jich v jednom parku viděly aspoň deset, ne-li víc, tak už nám to tak roztomilé nepřišlo. Myslím, že po pár dnech, navíc, pokud začnou být dotěrné, na ně budeme možná nadávat :)
Další postřeh je toaleta :) Mají tu jiný systém splachování. O tom mi už říkal strejda, který byl v USA, ale neuměla jsem si to úplně představit. Teď to můžu denodenně zkoušet na vlastní kůži, nebo spíš pr... :) Funguje to tak, že mísa je napuštěná vodou a místo spláchnutí další vodou, dojde k vcucnutí té původní. Zajímavé. Řekla bych, že třeba v případě řídkého případu s hustým běháním nemusí ani používat bidet :)
Tak to byl jeden takový postřeh pro pobavení :) Až narazím na nějaký další, tak ho sem určitě dám.

1 komentář:

  1. :-D Ahoj Daso, teda koukam, je to vsude stejne :-D Taky jsem mel zazitek z ty ohromny pracky a susicky... A ted to story se zachodem :-D :-D pecka!

    Ondra z N.F.

    OdpovědětVymazat