čtvrtek 16. června 2011

Družení začíná



Abychom zlepšovaly angličtinu, musíme se družit. To je jasná věc. Tak jsme začaly. V pondělí jsme se sešli na pivu s Bárou z Velkých Pavlovic, která sem přijela minulé pondělí a zná se s Romčou přes Facebook a pak s Jardou z Kroměříže, který se zase přes FB zná s Bárou :)  Skvělá partička Moraváků v Torontu, jako dělaná na „spíkování“ anglicky :) Ale nakonec i na to došlo. Jednak proto, že Jarda nám dával různé rady, jako starý mazák, je tady už čtyři měsíce a pak taky proto, že si k nám přisedli dva Kanaďani. Nakonec to bylo super, až tak, že nám ve dvě v noci ujelo poslední metro :) Čili už se orientujeme i v noční dopravě :) Já jsem vypila svoje první celé pivo :) a ještě kousek z druhého. Točí to bez pěny, tak  to vypadá jako všechno jiný, jen ne pivo, to naše :)
Taky jsem byla pro kolo, které nám naše domácí Whitney slibovala. Měla ho v jiném baráku o pár bloků dál. Nevěděla jsem co mám čekat, ale tohle bylo rozhodně překvapení. No ještě, že není růžové, to bych ho tam asi zrovna nechala :) Nejenže vypadá jak dětské, ale navíc mělo prázdná kola. Al, týpek, který mi kolo předával, mi vysvětloval, že někde po cestě je čerpací stanice a tam, že můžu napumpovat. Ať jsem se snažila jak jsem se snažila, žádnou benzinku jsem nenašla. Nakonec nám pumpu půjčil soused. Kolo je teď funkční, dneska jsem ho vyzkoušela, ale nevím, nějak divně se na něm sedí :) 

Jinak od dnešního rána jsem dvojnásobná tetička :) Druhý malý raubíř :) To bude mazec, až je budu mít oba na pískovišt :)
Postřeh na závěr, burákové máslo. Konečně jsme ochutnaly ten jejich americký zázrak. Všichni o něm básní. No já nevím, mě zas tak úžasný nepřijde. Je dobrý, prostě buráková chuť, ale jinak takový "neslaný nemastný". Teda mastný je, šak i buráky samy o sobě jsou poměrně mastný. Spíš jsem čekala, že bude jako do sladka. Ale jsou to jenom čistě rozemletý buráky, bez jakékoliv přísady, což je teda zase dobrý, to se mi na tom líbí. Žádný dodatečný "srač...ky" :)

4 komentáře:

  1. já bych i žůžový brala :-D to kolo je Dáši fakt super, krásný retro kousek, víš, kolik podobný třeba od oilily stojí, pche ?
    http://studiokluif.webfactional.com/fashion/oilily/en/
    Jsem u něho nedávno slintala, ale bohužel, kolo je pro mě na několik dalších let tabu. V těhu ho mám zakázané a leda že až porodím a někdo mi pohlídá děti, Honza mi děti na kolo v sedačce nepovolí :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Dalsi PECKA Daso!! Ja jsem vcera koupil taky retro kousek, jen ten kosik vepredu mi chybi :-D
    To je sranda.

    OdpovědětVymazat
  3. Cha cha cha, muzeme vyrazit na retro vylet na kolech :-D Jen nevim jestli bysme si pres to vrzani mohli i povidat :-D To je psina, az mi tecou slzy :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Ondro, klidne muzeme vyrazit, akorat nevim, jestli by muj retro kousek vydrzel cestu do NF nebo ten tvuj do TO :) Kazdopadne ty tam budes mit asi vic prilezitosti na vyjizdky nez ja tady ve meste, ze? Tak uzivej retro kousku

    OdpovědětVymazat